۱۴۰۱ مرداد ۱۲, چهارشنبه

 «حمله ده‌ها مامور» برای تصرف خانه‌ها و زمین‌های بهائیان در روشنکوه مازندران

بر اساس اعلام نماینده جامعه بهائیان در سازمان ملل و چند وب‌سایت حقوق بشری، تعدادی از خانه‌های بهائیان در روستای روشنکوه در شمال کشور بار دیگر تخریب و زمین‌های زراعتی تعداد دیگری از بهائیان این روستا تصرف شد.


روستای روشنکوه از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران در شمال ایران است.


این روستا که بیشتر ساکنان آن از دیرباز بهائی هستند، پیشتر نیز صحنه هجوم نیروهای حکومتی و تخریب خانه‌های بهائیان بوده است.


سیمین فهندژ، نماینده جامعه بهائیان در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه در حساب توییتر خود نوشت: «در پی حمله روز سه‌‌شنبه [۱۱ مرداد]، بیش از ۲۰۰ مامور حکومتی ایران، بهائیان را در روستای روشنکوه جمع‌ کردند و برای جلوگیری از فیلمبرداری، تلفن‌های همراه آن‌ها را گرفتند.»


علاوه بر ماموران نظامی و امنیتی، تعدادی از کارکنان ارگان‌های دولتی مثل جهاد کشاورزی نیز در میان ماموران حضور داشتند.


به نوشته این نماینده بهائیان، ماموران از «تجهیزات سنگین خاکبرداری» برای تخریب این خانه‌ها استفاده کردند.



وب‌سایت هرانا که اخبار نقض حقوق بشر در ایران را پوشش می‌دهد نیز تخریب «خانه‌های شش خانواده بهائی در روستای روشنکوه ساری، توسط ارگان‌های دولتی» را تایید کرد.


هرانا اضافه کرد: «حدود بیست هکتار از زمین‌های کشاورزی اهالی این روستا را نیز سیم خاردار زده و تصرف کردند.»


به نوشته این پایگاه خبری حقوق بشری، یک بهائی این روستا به نام فرید علوی بازداشت و یک بهائی سالمند دیگر مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفت.


هرانا اسامی مالکان خانه‌های تخریب‌شده را نیز منتشر کرده است.


همچنین بر اساس گزارش کاربران در شبکه‌های اجتماعی، ماموران برای مجبور کردن روستاییان بهائی به ترک خانه‌هایشان ضمن تیراندازی هوایی، از گاز فلفل استفاده کردند.


تایید مقام‌های دولتی و قضایی


سلمان ستاری، بخشدار چهاردانگه ساری، با تایید تخریب خانه‌ها در روستای روشنکوه، این ادعا را مطرح کرد که این خانه‌ها «در خارج از محدوده طرح هادی روستا و برخی نیز در اراضی ملی که خارج از محدوده روستا هستند ایجاد شده بود».


ناصر اکبرزاده، نماینده ویژه استاندار در مبارزه با جنگل‌خواری، نیز گفت: «هشت فقره اجرای حکم در روستای روشنکوه اجرا شد که ۲۰ هکتار از اراضی ملی آزادسازی شده است.»


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

 گسترش بحران بی‌آبی به نقاط مختلف ایران؛ مردم همدان روزانه ۱۲ ساعت آب ندارند همزمان با ادامه قطع آب شهرکرد برای بیش از ۱۰ روز و اعتراض شهرون...