۱۴۰۰ اسفند ۲, دوشنبه

 «اعترافات اجباری» فعالان زن بازداشت‌شده از تلویزیون افغانستان پخش شد

گروه طالبان «اعترافات اجباری» شماری از فعالان مدنی و کنشگران زن افغان را در حالی از تلویزیون پخش کرده است که پیشتر منکر بازداشت آن‌ها شده بود.


در ویدیویی که از تلویزیون افغانستان پخش شده است، این زنان در مقابل دوربین تلویزیون در سخنان مشابه‌ای گفته‌اند که برخی کنشگران حقوق زنان در خارج از افغانستان با دادن وعده خروج از کشور و امکان تحصیل فرزندان‌شان در مدارس خارج از کشور، آن‌ها را تهییج به رفتن به خیابان و اعتراض کرده‌اند.


این زنان هم‌چنین گفته‌اند برای این که بتوانند بهانه قوی و مناسبی برای پناهندگی در کشورهای اروپایی و آمریکا پیدا کنند، در تجمعات اعتراضی شرکت‌ می‌کردند و افراد طالبان در زمان بازداشت با آن‌ها برخورد خوبی داشته‌اند.


در این برنامه تلویزیونی هم‌چنین صدای برخی از فعالان زنان خارج از کشور که این زنان را برای حضور در تجمعات اعتراضی تشویق کرده‌اند نیز پخش شده است.


نیروهای طالبان در روزهای آخر دی امسال با یورش به خانه‌های شماری از کنشگران زن در کابل آن‌ها را پس از ضرب و شتم بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند. ویدیوهای مربوط به این یورش‌ها در همان زمان در شبکه‌های اجتماعی منتش شد و بازتاب‌های گسترده‌ای در پی داشت.


در واکنش به این بازداشت‌ ها دفتر ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از مقام‌های گروه طالبان خواست که درباره فعالان زنی که در روزهای اخیر در این کشور ناپدید شده‌اند، توضیح بدهد. اما سخنگوی طالبان در پاسخ به این واکنش‌ها منکر بازداشت این زنان شد و گفت که طالبان «حق سرکوب مخالفان و معترضان» را دارد.


پخش اعترافات اجباری در بسیاری از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران سابقه‌دار است و در اغلب این اعترافات، افراد بازداشت‌شده وادار می‌شوند که سخنانی مبنی بر دخالت خارجی برای تحریک و توطئه مطرح کنند.


در واکنش به پخش این برنامه، افغان سمیرا حمیدی، مسئول عفو بین‌الملل در جنوب آسیا در رشته توییتی از «اعتراف اجباری» به عنوان «تاکتیک خطرناک و کثیف طالبان» نام برده و گفته است: «حتی اگر این زنان برای یافتن راهی برای خروج از کشور اعتراض کرده‌اند، حق آنها است. طالبان مردم را به گروگان گرفته و حقوق اساسی‌شان را نادیده است. مردم غذا، شغل و آزادی ندارند. زنان در ترس زندگی می‌کنند و همه چیز را از دست داده‌اند. این حق آنها است که زندگی آرامی داشته باشند».


او همچنین با اشاره به این که مکان فعلی نگهداری زنان بازداشت‌شده هنوز مشخص نیست، خواستار آزادی فوری آن‌ها از سوی طالبان شده است.


از زمان به قدرت رسیدن طالبان، در برخی از ایالت‌ها تحصیل دختران ممنوع شده و زنان از کار در بسیاری از مشاغل بازمانده‌اند.


گزارش‌های زیادی نیز از ممنوعیت سفر زنان بدون حضور یکی از اعضای مرد خانوده یا گوش دادن به موسیقی در خودروها، سوزاندن آلات موسیقی و تحقیر و ضرب و شتم جوانان توسط گشت‌های «نهی از منکر» منتشر شده است.


با وجود ممنوعیت هرگونه اعتراضات مدنی در افغانستان از سوی طالبان در ماه‌های اخیر زنان افغان بارها در اعتراض سلب حقوق‌شان ابتدایی‌شان تجمعات اعتراضی برگزار کردند، اما بسیاری از این تجمعات با دخالت خشونت‌آمیز نیروهای طالبان سرکوب شد.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

 گسترش بحران بی‌آبی به نقاط مختلف ایران؛ مردم همدان روزانه ۱۲ ساعت آب ندارند همزمان با ادامه قطع آب شهرکرد برای بیش از ۱۰ روز و اعتراض شهرون...