افشاگری موارد نقض حقوق بشر توسط حکومت جمهوری اسلامی ایران و آگاه سازی برای دفاع از حقوق آشکار انسانی
۱۴۰۰ اردیبهشت ۲۴, جمعه
انتخابات ۱۴۰۰؛ انتقاد مولوی عبدالحمید از 'تبعیض' علیه اقلیت سنی و 'افزایش نارضایتی' در ایران
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان از وجود "تبعیض" علیه اقلیت سنی و افزایش "نارضایتی" در ایران سخن گفته و خطاب به مسئولان حکومتی هشدار داده که در انتخاباتهای قبلی وعدهها به جامعه سنی عملی نشده و اگر حکومت خواهان مشارکت شهرهای سنینشین است، باید انتظارات آنها را برآورده کند.
مولوی عبدالحمید که در مراسم عید فطر در زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان سخن میگفت، از "رد صلاحیتهای گسترده" در انتخابات شوراها انتقاد کرده و با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خواستار آزاد گذاشتن مردم در انتخاب "از هر طیف و جناحی" شده است.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی که از پرنفوذترین شخصیتهای اهل سنت در ایران است، با یادآوری آمار مشارکت بالا در شهرهای سنینشین ایران در انتخاباتهای گذشته، خطاب به مسئولان حکومتی تاکید کرده است: "شما میخواهید جامعه اهلسنت در عرصه انتخابات از برادران شیعه هم جلوتر باشند، اما ابتدا بایستی تبعیضهایی را که در حق اهلسنت وجود دارند بردارید، رضایت اقشار مختلف ملت ایران را به دست بیاورید، تغییرات بیاورید و آزادیهای مذهبی را برای جامعه اهلسنت در تمام نقاط کشور تأمین کنید، بعد اگر انتظار داشته باشید اهلسنت جلوتر از برادران شیعه هم در انتخاباتها حضور داشته باشند ما این انتظار را برآورده میکنیم."
به گفته این روحانی سنی "اهلسنت با تلاشهای خودشان تنور انتخابات را داغ کردند" اما مسئولان بعد از رسیدن به پیروزی در انتخابات به وعدههای خود به جامعه اهل سنت عمل نکردند و این باعث "تضعیف روحیه" جامعه اهلسنت شده است.
مولوی عبدالحمید در جریان انتخابات قبلی گفته بود اگر دولت حسن روحانی انتظارات این اقلیت مذهبی را در زمینه رفع تبعیض برآورده نکند، او ممکن است در انتخابات آینده به حمایت از اصولگرایان بپردازد.
امروز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت، او به نمایندگی از اقلیت سنی در ایران گفته تنها خواسته این گروه برقراری عدالت است. به گفته عبدالحمید اسماعیل زهی، در قانون اساسی ایران یک سنی تنها رئیسجمهور نمیتواند باشد اما با وجود وعدههای داده شده، اهل سنت به جایگاه معاونت رئیسجمهور، کابینه وزرا و سمتهای ارشد دیگر نرسیدهاند و "بهجز چند نفر در مجلس شورای اسلامی، در دیگر مراکز تصمیمگیری حضور ندارند".
او با اشاره به فقر و تنگدستی و کاهش ارزش پول و سرمایه مردم از افزایش نارضایتی در جامعه سخن گفته است: "متاسفانه ما بعد از گذشت ۴۲ سال از عمر انقلاب، در سالهای اخیر به دلیل گسترش نارضایتیها در بین ملت ایران اعم از شیعه و سنی، شاهد ریزش بسیار زیاد مردمی بودهایم."
در ماههای گذشته شلیک مستقیم به سوختبرها در بلوچستان و کشته شدن شماری از شهروندان در جنوب شرقی ایران باعث اعتراضهایی شده است.
امروز یک روحانی دیگر اهل سنت در استان گلستان در شمال شرقی ایران هم به واقعه دیگری مربوط به اقلیت سنی در ایران اعتراض کرد.
مولوی محمد حسین گرگیچ، امام جمعه اهل سنت آزادشهر در سخنرانی نماز عید فطر کشته شدن، میثم نارویی، کودک پنج ساله اهل ایرانشهر را محکوم کرد و خواهان برخورد با عاملان آن شد. مرگ این کودک و انتشار تصاویر او در اینترنت باعث خشم ایرانیان بسیاری شده است.
میثم نارویی که به تازگی به خاک سپرده شده است، در تیراندازی ماموران امنیتی ایران به خودروی حامل او و خانوادهاش کشته شد.
دادستان نظامی سیستان و بلوچستان از تشکیل پرونده قضایی در دادسرای نظامی و بازداشت مأمورانی خبر داده که در حادثه دخیل بودند.
قابل کلیکمقایسه مشارکت استانی در انتخابات مجلس ۱۳۹۴ و ۱۳۹۸، استانهای پررنگتر مشارکت بالاتری داشتهاند
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر