۱۴۰۱ خرداد ۲۴, سه‌شنبه

 آرژانتین: سازمان‌های اطلاعاتی گفته‌اند برخی از خدمه هواپیمای ونزوئلایی عضو نیروی قدس هستند

وزیر امنیت آرژانتین روز دوشنبه ۲۳ خرداد گفت دولت و نهادهای حقوقی این کشور هنوز در حال بررسی وضعیت هواپیمای فرود آمده در یک فرودگاه این کشور و پنج خدمه ایرانی آن هستند.


به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آنیبال فرناندز افزود سازمان‌های اطلاعاتی خارجی به این کشور گفته‌اند که برخی از خدمه هواپیما عضو نیروی قدس سپاه پاسداران هستند.


او به نام این سازمان‌های اطلاعاتی خارجی اشاره نکرد. وزیر امنیت آرژانتین یادآور شد که نیروی قدس سپاه از ۱۵ سال پیش در فهرست آمریکایی سازمان‌های تروریستی خارجی قرار دارد.


هواپیمای باربری متعلق به شرکت هوایی ونزوئلایی «امتراسور» از روز ۱۶ خرداد پس از آن‌که به دلیل هوای نامساعد و کمبود سوخت ناچار به فرود در آرژانتین شد، قادر به ترک این کشور نیست زیرا از یک‌سو ونزوئلا تحت تحریم‌های آمریکا است و از سوی دیگر، برخی رسانه‌های آرژانتین نوشته‌اند که پنج خدمه ایرانی هواپیما مظنون به عضویت در نیروی قدس سپاه هستند.


بیشتر در این باره:

انتشار اسامی «پنج خدمه» مظنون به ارتباط با نیروی قدس هواپیمای توقیف شده در آرژانتین

وزیر امنیت آرژانتین گفته است: هواپیما تعداد خدمه پروازی خود را کمتر از تعداد افرادی که در آن بوده‌اند، اعلام کرده است. به گفته او، شمار خدمه برای یک هواپیمای باربری زیاد بوده است.


ونزوئلا تاکید کرده که هواپیمای توقیف شده در آرژانتین، حامل قطعات خودرو برای یک کارخانه خودروسازی ونزوئلا بود.


به گزارش آسوشیتدپرس، خدمه فعلا در یک هتل اسکان یافته‌اند. به ۱۴ خدمه ونزوئلایی امکان داده شده که آرژانتین را ترک کنند اما پنج ایرانی تنها مجاز هستند که در محدوده بوئنوس آیرس تردد کنند.


خِراردو میلمَن، نماینده مجلس آرژانتین، که اولین بار خبر توقیف هواپیما را رسانه‌ای کرد، کماکان تاکید دارد که هواپیما «ماموریت اطلاعاتی» داشته است.


آقای میلمن با مراجعه به دادگاه خواهان انگشت‌نگاری از ایرانیان شده است.


سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز دوشنبه گفت که هیچ هواپیمای ایرانی متوقف نشده و هواپیمای یادشده به ونزوئلا فروخته شده بود.


امیرحسین ذوالانواری، سخنگوی خطوط هوایی ماهان‌ایر، که هواپیما پیشتر متعلق به این شرکت بوده است، گفت که اشاره رسانه‌های غربی به ارتباط هواپیما با ماهان‌ایر، از روی اغراض سیاسی است. به گفته او، خدمه ایرانی ارتباطی با ماهان‌ایر ندارند.


ماهان‌ایر از یک دهه پیش به دلیل مشارکت در نقل و انتقالات نظامی در راستای سیاست نظامی سپاه پاسداران در تحریم است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

 گسترش بحران بی‌آبی به نقاط مختلف ایران؛ مردم همدان روزانه ۱۲ ساعت آب ندارند همزمان با ادامه قطع آب شهرکرد برای بیش از ۱۰ روز و اعتراض شهرون...