اعتراض جمهوری آذربایجان به «دخالت مراکز دینی برخی دولتهای خارجی»
کمیته دولتی نهادهای دینی جمهوری آذربایجان بیانیهای صادر و «مراکز دینی برخی کشورهای خارجی» را متهم کرده که «در پوشش اسلام» به دخالت و تنشافکنی در این جمهوری میپردازند. با نشانههایی که این بیانیه میدهد، به نظر میرسد منظور از «برخی کشورهای خارجی» ایران باشد.
این کمیته که نهاد رسمی عهدهدار امور دینی در جمهوری آذربایجان است در بیانیه خود آورده: «مراکز دینی برخی دولتهای خارجی برای افرادی که مواضعی غرضآلود و ناسالم دارند امکان تحصیل فراهم میآورند و آنها را با عنوان روحانی پرورش میدهند. این مراکز و تشکیلات، سی سال اعتراضی نکردند که مساجد ما را دشمن لگدمال کرد و آخور خوکها ساخت اما اکنون به نام دفاع از اسلام، دست به فعالیتهای ویرانگر میزنند، در شبکههای اجتماعی علیه نهادهای دولتی کارزار شر و بهتان را پیش میبرند و میکوشند با سوء استفاده از اسلام، تنش تصنعی بیافرینند.»
این بیانیه در شرایطی صادر میشود که طالع باقرزاده (باقروف)، روحانی آذربایجانی که تشکیلاتی را به نام «جنبش اتحاد مسلمانان (مسلمان بیرلیگی حرکاتی)» رهبری میکند، از سیزدهم خرداد (سوم ژوئن) در زندان دست به اعتصاب غذا زده و اعتراضاتی در پشتیبانی از او در شبکههای اجتماعی به راه افتاده است.
جمعی از روحانیون تبریز نیز بیانیهای صادر کرده و به «اهانت پلیس آذربایجان به ذات اقدس الهی» و به «شکنجه، تحقیر و توهین به دینداران» در جمهوری آذربایجان اعتراض کردهاند. در این بیانیه از طالع باقرزاده با عنوان شخصیتی والا نام برده شده و در آن آمده که زندانی کردن او و همراهانش «سنتی باب میل صهیونیستها» است.
آقای باقرزاده که از پنج سال پیش، دوران محکومیت بیست ساله خود را در زندان قبوستان باکو سپری میکند، پس از متهم کردن مأموران زندان به شکنجه و کفرگویی و دشنام به خداوند، دست به اعتصاب غذا زده است.
طالع باقرزاده در حوزه علمیه قم تحصیل کرده و در شهر کوچک نارداران در نزدیکی باکو به فعالیتهای مذهبی و اجتماعی اشتغال داشته است. نارداران مذهبیترین شهر در جمهوری آذربایجان به شمار میرود و بارها صحنه شورشهایی علیه سیاستهای دولت جمهوری آذربایجان بوده که از دید معترضان، ضداسلامی قلمداد میشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر