آموزش و پرورش ایران خواهان توقف آزمون ترکیه برای «جذب دانشآموزان ایرانی» شد
وزارت آموزش و پرورش ایران میگوید برخی موسسات خصوصی خارجی، بدون مجوز قانونی، دانش آموزان ایرانی را برای تحصیل در کشورهای خارجی جذب میکنند.
این واکنش وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی به گزارش روز ۱۶ خرداد خبرگزاری آناتولی است که خبر داده بود: گروهی از دانشآموزان ایرانی در این روز برای کسب بورسیه تحصیلی در مقطع متوسطه در ترکیه آزمون دادند.
به گزارش این خبرگزاری، آزمون گزینش دانشآموزان ایرانی از سوی بنیاد معارف و وزارت آموزش و پرورش ترکیه در چارچوب برنامه «بورسیههای بینالمللی دانشآموزی» در تهران برگزار شد.
به گزارش آناتولی، اغلب این دانشآموزان که از مناطق محروم و دورافتاده ایران، به عنوان نمونه از استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان، در این آزمون شرکت داشتند، برای تحصیل در دبیرستانهای امام خطیب ترکیه رقابت کردند.
مهدی فیاضی، رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور، روز پنجشنبه ۱۹ خرداد در نامهای به وزارت خارجه ایران نوشت که «اخیراً برخی از مؤسسات خصوصی خارجی بدون اخذ مجوز قانونی برای فعالیت آموزشی نسبت به جذب و ثبتنام دانشآموزان ایرانی در مقاطع مختلف تحصیلی در مدارس کشورهای خارجی مبادرت نمودهاند».
او مدعی شده که این امر با «منویات» آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مغایرت دارد و افزوده که موسسه «یونس امره» و بنیاد معارف ترکیه «با اغوای دانشآموزان در اقصینقاط ایران آنها را به تهران فراخوانده و از میان این دانشآموزان نخبه، مسابقه علمی برگزار کرده است و نخبهترینها را برای ترکیه بورسیه میکند».
آقای فیاضی از وزارت خارجه خواسته است که موضوع را به سفارت ترکیه منعکس کند و از آنها بخواهد تا فعالیت اعزام دانشآموزان ایرانی به مدارس ترکیه متوقف شود.
رصدخانه مهاجرت ایران در گزارشی که سال ۱۳۹۹ منتشر کرده بود، اعلام کرد شمار دانشجویان ایرانی در ترکیه از سال ۲۰۱۳ حدود ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته و در سال ۲۰۱۷ به بیش از شش هزار دانشجو رسیده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر