ادامه بازتاب حوادث جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه مشهد: «برابری وجود ندارد»
برخی بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران نسبت به رفتار خشونتآمیز با زنانی که برای تماشای بازی تیم ملی به ورزشگاه امام رضا مشهد آمده بودند، اعتراض کردند.
زنانی که روز ۹ فروردین بلیت در دست به ورزشگاه رفته بودند، نه تنها راهی به مسابقه تیم ملی فوتبال ایران نیافتند بلکه بیرون از ورزشگاه با حوادثی ناگوار مواجه شدند.
تصاویر بهکارگیری گاز فلفل توسط مامورین، همچنین گریه کودکان وحشتزده، و حال نامساعد زنانی که نقش زمین شده بودند، واکنش گسترده ایرانیان را در پی داشت.
این تصاویر، در ابعاد جهانی هم خشم و اعتراض کاربران را به دنبال داشته است، اما مسئولین سیاسی و ورزشی جمهوری اسلامی در توجیه حوادث، صرفاً به ادعاهای غیر مرتبط و تایید نشدهای از قبیل فروش «بلیتهای تقلبی» اشاره میکنند.
با گذشت دو روز از حوادث ورزشگاه امام رضا مشهد، کریم باقری و وحید هاشمیان مربیان تیم ملی، مانند دراگان اسکوچیچ سرمربی این تیم از هر واکنشی خودداری کردهاند.
این بیتفاوتی، نارضایتی و انتقاد هواداران فوتبال را در پی داشته است.
در بیانیه فدراسیون فوتبال نیز اثری از عذرخواهی دیده نمیشد. بیانیهای طلبکارانه که با توجه به مستندات، حاوی ادعاهایی دروغ درباره حضور زنان و روند بلیت فروشی است.
فدراسیون مدعی است که از زنان دعوت نکرده بود به ورزشگاه بیایند. اما کامرانیفر دبیرکل فدراسیون فوتبال و احسان اصولی عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون در مصاحبههایی که در روزهای پیش از بازی داشتند، با صراحت بر حضور زنان در ورزشگاه امام رضا تاکید کردند.
در این بین برخی بازیکنان تیم ملی ایران از جمله کاپیتانهای این تیم، در پستهای جداگانه نسبت به حوادث مشهد واکنش نشان دادهاند.
کریم انصاریفرد که شب بازی به دلیل آسیبدیدگی از ناحیه چشم به بیمارستان منتقل شده بود، نوشته است بهدلیل انجام عمل جراحی روی چشمش، همچون زنانی که بیرون ورزشگاه بودند، موفق به تماشای بازی نشد.
او تاکید کرد: «بابت حوادث تلخی که رخ داده بسیار ناراحتم و به نوبه خودم شرمندهام. این اتفاقات به هیچوجه در شان تیم ملی نیست. چرا باید زنانی که به احترام تیم ملی آمده بودند، با چنین برخوردهایی روبرو شوند؟»
مهاجم باشگاه آاک آتن یونان یادآور شد: «تیم ملی یعنی تیم همه مردم ایران. مردمی که شایسته احترامند. خواسته من این است که در بازیهای بعدی، زنان سرزمین عزیزمان با احترام کامل از سوی عوامل برگزاری بازیها وارد ورزشگاهها شوند تا در امنیت و آرامش، تماشاگر مسابقات باشند».
بیشتر در این باره:
واکنش وزیر کشور به خشونت علیه زنان در مشهد: «پلیس وظیفه ذاتیاش را انجام داد»
علیرضا جهانبخش، زننده گل دوم ایران به لبنان، نیز نوشته است: «قبل از بازی به ما گفتن قراره بانوان به استادیوم بیان که تقریباً ده درصد از جمعیت آقایان هستن. اینم جالبه که چرا بیشتر نه؟! هنوز متوجه نشدم علت چی بود که در آخرین لحظه این اتفاق نیفتاد».
بازیکن باشگاه فاینورد روتردام مینویسد: «وقتی وارد زمین شدیم متاسفانه خبری از بانوان نبود. بعد از بازی و با دیدن صحنه بی احترامیها، برد تیم ملی به کام همه تلخ شد. همیشه گفتم در بخش بانوان خیلی ضعیف عمل کردیم و برابری وجود نداشته».
جهانبخش با انتقاد از مسئولین ورزش نوشت: «بیبرنامگی و نبود علم کافی در تصمیمگیری، آسیب جدی به تیم ملی و باشگاهها وارد میکنه. مثل حذف استقلال و پرسپولیس. خطراتی که میتونه برای تیم ملی هم باشه. صحبت از حق ورود زنان به استادیوم در سال ۲۰۲۲ بسیار خندهدار و دردآوره».
جهانبخش که یکی از آقای گلهای دور مقدماتی جام جهانی در آسیاست، در پایان نوشته است: «تیم ملی، تیم همه مردم ایرانه و همه حق دارند به استادیوم بیان».
در کنگره فیفا به میزبانی قطر که یک روز پیش از قرعهکشی جام جهانی برگزار شد، فدراسیونهای زیمبابوه، کنیا و پاکستان به دلیل دخالت دولت در امور فوتبال، تعلیق شدند.
به این ترتیب، رسیدگی فیفا به تخلفات رخ داده در ایران به بعد از قرعهکشی موکول میشود که تاریخ آن هنوز اعلام نشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر