ورود بی ضابطه آفرودها به کویر، باعث نابودی طبیعت شده است
یک فعال زیست محیطی گفت: ورود ده ها خودروی آفرود به کویر، باعث وحشت حیوانات می شود و با کاهش امنیت زیستگاه، آنها به خارج از زیستگاه طبیعی و مناطق ناامن فرار می کنند.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علی خالویی فعال زیست محیطی گفت: برخی از شهروندان که روزهای تفریح خود به طبیعت میروند، خودخواهانه، در هر مکانی بساط آتش برپا میکنند، تاغزارها را به آتش میکشند و شاخ و برگ گونههای گیاهی را میشکنند.
وی تصریح کرد: یکی از مخاطرات زندگی خزندگان دشت کاشان، ورود آفرود سواران و موتورسوارانی است که بنا به میل و علاقه خود خارج از مسیرهای مشخص در ماسههای بادی رانندگی میکنند و با حرکت بی ضابطه در ریگزارها، حیات گونههای جانوری و گیاهی را به خطر میاندازند.
این فعال زیست محیطی افزود: بعد از تفریح در طبیعت، باید حواسمان جمع باشد که با اطمینان از خاموش شدن آتش، محیط را ترک کنیم. از مواد شیمیایی مثل شویندهها استفاده نکنیم، از کشتن خزندگان در طبیعت، آلودگی محیط زیست، آتش زدن و شکستن درختچهها خودداری کنیم تا محیط زیست سالم برای نسل آینده باقی بماند.
خالویی تاکید کرد: خزندگان، چون سرعت حرکت کم دارند، صدمه پذیر هستند و رفتارهای دفاعی خاص دارند که در قالب استتار، تقلید، نمایش مرگ و دفاع شیمیایی در برابر مهاجمان از خود دفاع میکنند و مهمترین نقش را در مبارزه بیولوژیک با آفات و حشرات دارند.
وی گفت: تاکنون ۱۰ هزار گونه خزنده در جهان شناسایی شده است که ۲۵۵ گونه آنها در زیستگاههای متنوع ایران حیات دارند که ۷۷ گونه مار، ۱۳۶ گونه سوسمار، و ۱۰ نوع لاک پشت شناسایی شده اند.
این فعال زیست محیطی افزود: بهترین شیوه مبارزه با ملخ کوهاندار که به عنوان یک معضل در سالهای اخیر در منطقه کاشان خودنمایی میکند، خزندگان هستند که از تخم آنها تغذیه میکنند و جمعیت آنها را کنترل میکنند، در حالی که سموم شیمیایی باعث آسیب به حیوانات و محیط زیست میشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر