۱۴۰۰ مهر ۱۹, دوشنبه

 اعدام، ابزاری برای سرکوب جامعه در دیکتاتوری خامنه‌ای 


استفاده از مجازات اعدام، ابزاری برای سرکوب جامعه و نقض حقوق بنیادین بشر بوده و باید برای لغو آن در کشورمان ایران، همت و تلاش کنیم.


مطابق ماده شش میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، «حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید به موجب قانون حمایت شود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه از زندگی محروم کرد».


۱۰ اکتبر روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام است. در سال ۲۰۰۲ چندین سازمان‌ جهانی مدافع حقوق‌بشر از جمله «عفو بین‌الملل» و «همبستگی جهانی علیه مجازات اعدام» روز ۱۰اکتبر برابر با ۱۸مهر را «روز جهانی مبارزه با اعدام» اعلام کردند تا حقوق اولیه شهروندان توسط دولت‌ها برسمیت شناخته شود. با پیشرفت تمدن بشری، آگاهی عمومی و مبارزات مداوم علیه این شیوه بدوی مجازات، سازمان ملل در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸، دو قطعنامه را به ‌عنوان مقدمه‌ای برای لغو اعدام در مجمع عمومی به‌تصویب رساند. سازمان ملل متحد از کشورها خواسته است تا مجازات اعدام را لغو کنند. بسیاری از کشورها این مجازات را لغو نموده و شمار دیگری از کشورها آن را متوقف کرده‌اند. اما در ایران تحت حاکمیت پس مانده ولایت فقیه، از اعدام برای ایجاد ترس در جامعه بصورت سیستماتیک استفاده می‌شود.


جمهوری اعدام، ۳۰ اعدام در ۲۰ روز!


سی اعدام در ۲۰روز، گوشه‌ای از جنایت حکومت ولایت فقیه است که چون زالو، از خون مردم حیات می‌گیرد.


روزنامه الوطن در بحرین، در مقاله‌ای با عنوان «جمهوری اعدامها» نوشت: « از آغاز سال جاری و در یک سریال مستمر برای خاموش کردن صدای مخالفان در “جمهوری اعدامها”، روند اعدام در ایران متوقف نشده است. رژیم تهران در وحشت از اوجگیری اعتراضات مردمی به‌خاطر اختناق و فقر و کرونا، سرکوب و شکنجه را به‌عنوان یک خط مشی برای ایجاد ترس و وحشت بکار می‌گیرد که ۳۰ اعدام در ۲۰روز از این جمله است:


طی هفته چهارم آذر: ۱۲ اعدام


۶دی- ۴ اعدام (۳ اعدام در زندان زاهدان-یک اعدام در زندان مرکزی قم)


۷دی- ۲ اعدام (یک اعدام در زندان سنندج-یک اعدام در زندان مرکزی اردبیل)


۱۰دی- یک اعدام در زندان سنندج


۱۱دی- ۴ اعدام (یک اعدام در زندان رشت-۳ اعدام در زندان وکیل‌آباد مشهد)


۱۳دی- ۴ اعدام (جمعی) در زندان سپیدار اهواز


۱۴دی- ۳ اعدام در زندان زاهدان


(روزنامه الوطن ـ بحرین،۳۱ژانویه ۲۰۲۱)


اتحادیه اروپا – الویت با حقوق بشر حتی در «پاندومی کرونا»


در شرایطی که ویروس کرونا سراسر جهان را مورد حمله قرار داده و جانهای بیشماری را می‌گرفت، اتحادیه اروپا الویت خود را در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۲۱ حفاظت و احترام به حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون و اتحاد در حمایت از سیستم حقوق‌بشر سازمان ملل به‌عنوان سنگ‌بنای اقدامات خارجی خود تعریف کرد.


عفو بین الملل‌- ایران رتبه دوم در اعدام‌ها


عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود از اجرای اعدام در جهان در سال ۲۰۲۰ میلادی اعلام کرد که ایران، با اجرای ۲۴۶ حکم اعدام، [تا آوریل ۲۰۲۱] نیمی از کل موارد اعدام‌های ثبت‌شده طی سال میلادی گذشته را به خود اختصاص داده و در رتبه دوم جهان قرار گرفته است. این سازمان با اشاره به این‌که ۱۶ زن در میان کل اعدام‌شدگان بوده‌اند، افزود که ایران با ۹ مورد، بیشترین موارد اعدام زنان را داشته است. (سایت عفو بین‌الملل ـ ۲۱آوریل ۲۰۲۱).

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

 گسترش بحران بی‌آبی به نقاط مختلف ایران؛ مردم همدان روزانه ۱۲ ساعت آب ندارند همزمان با ادامه قطع آب شهرکرد برای بیش از ۱۰ روز و اعتراض شهرون...