انتقاد نماینده از «قلع و قمع» اهل سنت و عدم استخدام در آموزش و پرورش خراسان رضوی
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از رد صلاحیت گسترده معلمان اهل سنت به دست حراست آموزش و پرورش خراسان رضوی انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری مجلس، جلیل رحیمی جهانآبادی روز چهارشنبه، ۹ تیر، در حالی که از این رویکرد آموزش و پروش با عنوان «قلع و قمع» اهل سنت نام برد، گفت که بر اساس آمار و ارقام، بهویژه از ورود معلمان اهل سنت در رشتههای الهیات و پرورشی حتی در مناطقی که اکثریت اهل سنت هستند، جلوگیری میشود.
آقای جهانآبادی در این باره به آمار مشخصی اشاره نکرد و با مخاطب قرار دادن حراست آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: «از کدام مغز معیوب و دیدگاه متحجرانه طالبانی این تفکرات خارج می شود» که پیروان این مذهب «نتوانند در منطقهای که بیش از ۷۰ درصد آنها اهل سنت است، رشته حقوق و معارف اسلامی به بچههای خود آموزش دهند؟!»
برخلاف ادعای مسئولان جمهوری اسلامی مبنی بر نبود نگاه تبعیضآمیز، بسیاری از شهروندان اهل سنت به دلیل باورهای مذهبی خود در مراحل استخدام ارگانها و نهادهای دولتی، بدون ذکر دلیل رد میشوند.
پیشتر نیز بارها روحانیون سرشناس اهل سنت، بهویژه مولوی عبدالحمید امام جمعه زاهدان از «تبعیض و نابرابری» و مشکلات اهل سنت در خصوص «استخدام نهادها، ارگانها و ادارات و واگذاری مسئولیت و مناصب» انتقاد کرده بودند.
اهل سنت در ایران، از نظر جمعیت دومین گروه مذهبی پس از تشیع به شمار میروند. بر اساس گزارشهای رسمی، پیروان این مذهب، ۱۰ درصد و بر اساس اعلام روحانیون این مذهب، ۲۰ درصد جمعیت ایران در حال حاضر سنّی هستند و به صورت متمرکز و پراکنده در استانهای مختلف ایران زندگی میکنند.
بیشتر مناطق متمرکز سنّینشین ایران جزو مناطق فقیر ایران به شمار میرود که شهروندان آنها از کمترین امکانات رفاهی همچون دسترسی به آب آشامیدنی و کمترین امکانات آموزشی و درمانی بیبهرهاند.
در «گزارش سالانه حقوق اقليتهای مذهبی در جهان طی سال ۲۰۲۰» که اردیبهشت امسال منتشر شد از محدودیتهای سیستماتیک جمهوری اسلامی علیه اقلیتهای مذهبی و قومی و همچنین خداناباوران انتقاد شده بود.
در این گزارش همچنین به طور خاص به اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه سنیها در استان کردستان و مناطق غربی ایران پرداخته شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر