عضو سندیکای صنعت برق ایران: تا دو سال آینده مشکل کمبود برق خواهیم داشت
کارشناسان، عدم تحقق برنامههای رشد تولید برق و تلفات گسترده برق در شبکه توزیع را از دلایل مهم بحران اخیر برق در ایران عنوان میکنند.
یک عضو سندیکای صنعت برق ایران گفته است که شرایط ناپایدار کنونی در تامین برق و بروز خاموشیهای گسترده، ناشی از «عدم برنامهریزی درست به مقوله انرژی» است و «اگر از همین امروز برای افزایش تولید برق اقدام شود، حداقل تا دو سال آینده مشکل کمبود برق را خواهیم داشت».
نصرتاله کاظمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان خواستار تهیه «طرح آمایش انرژی با مشارکت همه ذینفعان در حوزه انرژی کشور» شد.
او گفته که «محدودیتهای تامین برق صنایع و تعطیلی آنها لطمه قابل توجهی به اقتصاد ملی وارد میکند» و این روش، مدیریت مصرف نیست بلکه محدودیت مصرف است.
آقای کاظمی از شرایط تامین برق در زمستان امسال ابراز نگرانی کرده است.
به دنبال قطع مکرر و طولانی برق در شهرهای مختلف ایران طی هفتههای گذشته، بسیاری از شهروندان با انتشار ویدئوهایی در شبکههای اجتماعی از آسیب دیدن کسب و کارها، اختلال در امور اداری و ترافیک و وخامت حال برخی بیماران خبر دادهاند.
تداوم این وضعیت باعث اعتراضات پراکنده و تجمع شهروندان مقابل ادارات برق در شهرهای مختلف کشور و سر دادن شعارهایی علیه مسئولان کشور از جمله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، شد.
مسئولان شدت گرفتن خشکسالی و وارد مدار شدن سریعتر چاههای کشاورزی را از دلایل کمبود برق در روزهای اخیر در ایران ذکر میکنند. اما دیماه سال گذشته پس از قطعی گسترده برق در چندین شهر اعلام شد که استخراج رمزارز بیتکوین و فشار زیاد آن به شبکه برق کشور، عامل اصلی این اتفاق بوده است.
این در حالی است که کارشناسان، عدم تحقق برنامههای رشد تولید برق و تلفات گسترده برق در شبکه توزیع را از دیگر دلایل مهم بحران اخیر برق در کشور عنوان میکنند.
ایران طبق برنامه طی ۱۰ سال گذشته باید سالانه دو میلیارد دلار در نوسازی شبکه برق سرمایهگذاری میکرد، اما این کار را نکرده است و اکنون سالانه چهار میلیارد دلار تلفات برق در شبکه دارد.
دولت ایران پارسال همچنین رشد ۴۸۰۰ مگاواتی تولید برق را هدفگذاری کرده بود، اما در عمل ۳۹ درصد آن محقق شد و سال ۹۸ نیز کمتر از نصف اهداف پیشبینی شده محقق شد و در دو ماه ابتدایی سال جاری نیز کمی بیش از یک درصد از اهداف پیشبینی شده برای سال ۱۴۰۰ محقق شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر