بحران فرونشست زمین؛ نیمی از دشتهای ایران «کویر» شدهاند
همزمان با انتشار تصاویر ماهوارهای جدیدی در زمینه وضعیت وخیم فرونشست زمین در ایران، مسئولان نیز از تبدیل شدن نیمی از دشتهای کشور بهخاطر فرونشست و همچنین «سه برابر» شدن فرونشست زمین در اطراف تهران خبر میدهند.
در ایران مدتهاست که برداشت بیرویه و بیبرنامه آب از سفرههای زیرزمینی (آبخوانها) باعث فروریختن زمین و در نتیجه از بین رفتن این حفرهها و سفرهها شده است و دیگر آب بارشهای بعدی نمیتواند این منابع را دوباره پر کند.
در روزهای اخیر مؤسسه تحقیقاتی «اینتل لب» با انتشار تصاویر ماهوارهای جدیدی در زمینه فرونشست زمین در اطراف تهران، این پدیده را همچون یک «بمب ساعتی آرام و ساکت» دانسته که زیرساختهای اساسی و جان ساکنان پایتخت را به شدت تهدید میکند.
در ارتباط با این روند، علی بیتاللهی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی روز دوشنبه ۱۴ تیر به خبرگزاری ایلنا گفت که «بهطور دقیق از ۶۰۹ دشت کشورمان نیمی از آنها به دلیل فرونشست و افت آبهای زیرزمینی، کویری شدند و نیم دیگر هم حالت مطلوب ندارند و در آستانه بحران و خطر قرار گرفتهاند».
او افزود که «در حال حاضر دشت ورامین، مهیار، اشتهارد و شهریار در مرز بحران هستند و هرچه زودتر باید جلوی کویری شدن آنها را بگیریم».
آقای بیتاللهی توضیح داد که در مناطق جنوبی غربی تهران یعنی مناطق ۱۸ و ۱۹ نرخ فرونشست حدود ۲۴ سانتیمتر در سال است در حالی که استانداردهای بینالمللی فرونشست ۴ میلیمتری در سال را «مرز بحرانی» تعریف کرده است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات شهرسازی افزود: «حال اینکه در جنوب غرب تهران زیرساختهایی مانند مخازن نفت در ری، پالایشگاه نفت، مجتمعهای مختلف صنعتی مستقر شدهاند و خطوط لولههای نفت و گاز متراکم در این ناحیه وجود دارند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر