درخواست ایران برای شرکت خانواده کشتهشدگان انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در دادگاه هلند
انجمن دفاع از قربانیان تروریسم ایران با انتشار بیانیهای از هلند خواسته شرایط حضور خانواده کشتهشدگان انفجار هفتم تیر ۱۳۶۰ را در دادگاه رسیدگی به پرونده قتل محمدرضا کلاهی فراهم کند.
محمدرضا کلاهی که با نام علی معتمد در هلند زندگی میکرد در سال ۲۰۱۵ به ضرب گلوله به قتل رسید. او مظنون اصلی بمبگذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۰ بود که در آن بیش از هفتاد نفر از مقامهای ارشد از جمله محمد بهشتی کشته شدند. حکومت ایران برای بیش از ۳۵ سال محمدرضا کلاهی را تحت تعقیب قرار داده بود.
هلند اوایل سال ۱۳۹۷ در ارتباط با قتل محمدرضا کلاهی و همچنین قتل احمد مولی نیسی، رهبر عربهای اهواز در ۱۷ آبان ۱۳۹۶ در لاهه، دو نفر از کارکنان سفارت ایران را از خاک خود اخراج کرد. زمستان همان سال، هلند سفیرش را هم از تهران فراخواند.
در بیانیه انجمن دفاع از قربانیان تروریسم آمده است:
"محمدرضا کلاهی صمدی عامل اصلی انفجار تروریستی که لحظاتی قبل از انفجار دفتر حزب، آنجا را ترک کرده بود، پس از چند ماه زندگی مخفی به عراق متواری و در رادیو مجاهد با نام مستعار کریم فعالیت و سپس در بخش عارفی (روابط با دولت عراق) با همان نام مستعار کریم فعالیت میکند تا اینکه در اوایل دهه هفتاد شمسی به دلیل مشکلات روحی و سرخوردگی، از عراق خارج و به آلمان و سپس هلند منتقل و با هویت جعلی علی معتمد ضمن اخذ پناهندگی به اتفاق همسر دومش در هلند زندگی می کرده و در اواخر سال ۱۳۹۴ توسط دو تبهکار هلندی به قتل رسید".
این انجمن با تاکید بر حق خانواده کشتهشدگان برای شرکت در دادگاه در هلند، از مقامات قضایی و دیپلماتیک ایران از جمله دادستان کل، وزیر دادگستری و وزیر امور خارجه خواست از مجاری رسمی این مطالبه را "تا حصول نتیجه" پیگیری کنند."
انجمن دفاع از قربانیان تروريسم خود را "تشکلي فرهنگی و مردمی" معرفی میکند که اعضایش را "فرزندان و خانوادههای قربانیان ترور تشکیل میدهند" اما وابستگی نزدیک به حکومت ایران دارد.
این انجمن در بیانیهاش دادگاه هلند را "با یک آزمون تاریخی نسبت به حقوق بشر بازماندگان هفتم تیر" مواجه دانست که "هیچ توجیه قانونی و عرفی برای گریز از آن در افکار عمومی، قوانین بین المللی، اسناد حقوق بشری، میثاقهای بینالمللی و منشور ملل متحد مسموع نیست".
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر