فرمانده ناجا تحریمکنندگان انتخابات را تهدید به برخورد کرد
حسین اشتری، فرمانده پلیس ایران، ناجا، با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره شرکت در انتخابات، افرادی را که به گفته او «هنجارشکن انتخاباتی» هستند و «مردم را به عدم شرکت در انتخابات دعوت میکنند» به برخورد تهدید کرد.
او که روز جمعه، ۷ خرداد، در جلسهای با مداحان سخن میگفت، از آنها خواست که «همه را پای صندوق رأی» بیاورند و به نامزدی رای دهند که رهبر جمهوری اسلامی معیارهای آن را توضیح داده است.
حسین اشتری، فرمانده ناجا، که توسط رهبر جمهوری اسلامی منصوب میشود، از فروردین امسال به اتهام نقض حقوق بشر و سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ در فهرست تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفت. آمریکا نیز از اردیبهشت سال ۹۹، حسین اشتری را به خاطر «کشتار مردم در اعتراضات آبان ۹۸» در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
انتخابات ریاست جمهوری ایران در ۲۸ خردادماه سال جاری برگزاری میشود و بر اساس آخرین نظرسنجیهایی که در داخل ایران، از جمله توسط موسسه نظرسنجی وابسته به خبرگزاری ایسنا منتشر شده، تنها ۳۷ درصد از مردم قصد شرکت در انتخابات را دارند که این رقم از زمان روی کار آمدن جمهوری اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ پایینترین میزان مشارکت محسوب میشود.
کاهش بیاعتمادی به صندوقهای رای و حکومت جمهوری اسلامی، گسترش فقر و نارضایتی گسترده مردم از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، تداوم برخوردهای امنیتی، سرکوب گسترده و خونین اعتراضات مردمی به ویژه در آبان ۹۸، پنهانکاری درباره سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی به دست سپاه، سوءمدیریت همهگیری کرونا و رد صلاحیت گسترده نامزدها از جمله دلایلی است که برای کاهش اقبال مردم مطرح شده است.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه، ۶ خرداد، با دفاع از تصمیم شورای نگهبان در رد صلاحیتها، کسانی را که مطالب انتقادی درباره وضعیت انتخابات مطرح میکنند متهم کرد که دنبال حرف دشمن را «میگیرند و تکرار میکنند».
او با اشاره به این که برخی در داخل کشور نگران کاهش مشارکت هستند، گفته بود کسانی که مردم را دعوت به عدم به شرکت در انتخابات میکنند، «دلسوز مردم» نیستند.
در روزهای گذشته درخواستها و تهدیدهای مقامهای حکومت ایران علیه مدافعان تحریم افزایش یافته است.
احمد علمالهدی، نماینده خامنهای در استان خراسان رضوی که ابراهیم رئيسی، داماد او و رئيس قوه قضاییه، مهمترین نامزد حاضر در انتخابات سال ۱۴۰۰ است، تحریم انتخابات در جمهوری اسلامی را با خروج از اسلام معادل دانسته و گفته است کسانی که میگویند در انتخابات شرکت نمیکنند، مسلمان نیستند.
در انتخابات ریاست جمهوری در ایران فقط جریانهای داخل نظام، حکم تایید صلاحیت از شورای نگهبان دریافت کرده و مخالفان، منتقدان، زنان و اقلیتهای دینی و مذهبی همواره توسط شورای نگهبان از حضور در جمع نامزدهای این انتخابات منع و حذف شدهاند.
«حرم اهل بیت کشور ماست»
حسین اشتری، فرمانده ناجا در دیدار با مداحان همچنین گفته است که «حرم اهل بیت کشور ماست» و اگر حکومت ایران «ضربه بخورد، به همه کشورهای مسلمان و مخصوصاً شیعی ضربه میخورد».
مکانهای مقدس شیعیان به طور عمده در کشورهای عراق و سوریه قرار دارند و حکومت ایران در جریان دخالت در جنگ سوریه و همچنین پشتیبانی نظامی از گروههای متعدد شبه نظامی در عراق، یکی از اهداف خود را حمایت و حفظ این مکانها اعلام کرده است.
حکومت ایران همچنین از طریق سازمان عتبات عالیات که زیر نظر نیروی قدس سپاه اداره میشود، هزاران میلیارد تومان خرج بازسازی و نگهداری این مکانها کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر